Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har krisen för hotellnäringen undgått Östersunds kommun?

 
Corona: Näringsliv
Visa alla artiklar

Att coronapandemin skapat en global ekonomisk kris har knappast undgått någon. Många är de länder, även EU centralt, som har sytt ihop ekonomiska krispaket med flera former av statliga stöd för att rädda företag och begränsa riskerna för massavskedanden.

Jag undrar om allt detta undgått de styrande inom avdelningen samhällsbyggnad i Östersunds kommun? Under de senaste tre veckorna har vårt lilla hotellföretag mottagit tre (3!) separata fakturor gällande kontroll-/tillsyn.

Visserligen erbjuds en generös betalningsfrist (förfallodag 30 september), men hotellnäringen, inte bara i Östersund, går på knäna och förhoppningarna om en bra sommarbeläggning stannar vid just bara förhoppningar.

Det finns dock kommuner som månar om sina småföretagare genom att snabbt besluta att inte ta ut någon tillsynsavgift alls under detta turbulenta år.

Partille, Trosa och Staffanstorp är lysande exempel på kommuner som skänker sina småföretagare en omtanke genom att betalningsbefria nämnda tjänster. Jag hade önskat att även Östersund hade tillhört dessa.

C-A Jonsson, Östbergsgården, Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel