Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Helt rätt att bygga expresscykelvägarna!

Har nu läst ett antal ”gubbars” negativa och bakåtsträvande insändare om expresscykelvägarna i Östersund och är ordentligt less på detta! Skribenterna verkar älska sina bilar och ”bilnormen”, där bil går först och övriga trafikanter ska marginaliseras.

All forskning och moderna resonemang går däremot ut på att cykeln (och kollektivtrafiken) måste få större plats i trafikbilden för att uppmuntra detta hälso- och miljöfrämjande transportmedel. Om det ska kunna ske så måste en modern stad våga satsa på att bygga bra cykelvägar.

När nu sådana byggs verkar ett antal traditionalister inte kunna acceptera denna nyordning, utan lägger en stor del av sin tid på att kritisera via flertalet insändare. Till skillnad från lördagens inlägg där skribenten testcyklat expresscykelvägen på Brunflovägen en (1) gång, så har jag under 15 års tid dagligen cykelpendlat Brunflo-Östersunds centrum tur och retur, och måste säga att denna nybyggda cykelväg gör min jobbpendling snabbare, trivsammare men framför allt säkrare.

Sten Bredberg: Tveksamt vad cyklisterna vinner på expresscykelvägarna (14 november)

Cykelvägen är ett jättelyft och helt rätt satsning av Florian Stamm (MP) med flera. Stå på er för ett hållbart framtida samhälle och strunta i bakåtsträvarna!

Bilist men främst cyklist och nästan gubbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel