Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Höj skatten så vi kan åka buss gratis

Är det inte dags att Östersunds kommun höjer skatten med några ören eller någon krona och att alla stadsbussar körs med de medel man får in? Alltså gratis bussåkande för alla stadsbor. Turister som vill åka buss kan ju få köpa ett veckokort för en vettig summa, som de kan få åka för så mycket de vill.

Detta skulle göra att många som i dag tycker att bilen går billigare än bussen, och de som kör bil lite i onödan, känner att "om jag tar bussen så är det gratis". Många fler skulle därmed åka buss, för att man redan har betalat resan via skattsedeln, vilket betyder mycket för trafikmiljön och miljön i övrigt.

Alla som betalar skatt bidrar då till att driva bussarna. Eftersom det var snack om att kommunen skulle ta över busstrafiken igen, så har ju kommunledningen fritt fram att göra som den vill, om den vill ha fler bussresenärer.

19-åringen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel