Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Höjd drivmedelsskatt slår hårt mot landsbygden

För något år sedan blev man rejält upprörd när man återigen röstade igenom skattehöjningar på drivmedel.

En höjning som man vet slår orättvist mot landsbygden, samma landsbygd som alla partierna så stort slår sig för bröstet för och säger att man värnar om i alla lägen och som är så viktig.

Nu har man återigen gjort det och därmed visat att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centern inte bryr sig om landsbygden över huvud taget!

Inte ens deras representanter från vårt eget län vågar gå emot sina partier, och det är inte utan att man blir nyfiken på vad Kalle Olsson (S), Anna-Caren Sätherberg (S) och Per Åsling (C) har emot landsbygden? Alla röstade för skattehöjningen.

Även fast man försöker släta av höjningen med att man räknat ner skatten för inblandningen av biodrivmedel, så är det trots allt en höjning på grund av uppindexeringen, det går inte komma ifrån.

Man har även lagt in förslag på kraftig försämring av reseavdraget; dels att man behöver längre sträcka innan man ens kan göra avdrag, dels sänkta nivåer även för dem som fortfarande får göra avdraget.

Glesbygdsavdraget på fordonsskatten har inte uppindexerats på över 20 år, och reseavdraget på jobbresor har inte heller räknats upp på nästan 10 år.

Nedan stycke är något som en god vän skrivit i frustration:

”Dagens vardagsproblem som våra politiker aldrig någonsin kommer kunna förstå. I går blev det en resa på nära nog 2 timmar och 14 mil i bilen för att få tag på rätt penicillin till sonen. Motsvarande resa med kollektivtrafiken hade bokstavligen tagit två hela dagar att genomföra.

Följdproblem: Penicillinet som sonen fick utskrivet har en hållbarhet på sju dygn, kuren är på tio dygn. Vilket innebär ytterligare en resa på åtta mil innan kuren är fullföljd.”

Mycket snack och lite verkstad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel