Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur blir det med trafiken längs Storsjöstråket? (Nu med svar från kommunen)

Jag har en fråga som gäller stranden mellan Badhusparken och Minnesgärde, alltså Storsjöstråket. När de pågående byggnationerna är klara, hur kommer då trafiken längs stranden att ordnas? Kommer det åter att tillåtas genomgående biltrafik som tidigare? Eller är tanken att endast att släppa fram cyklister och gående?

Här kan man kanske tala om en flera mil lång expresscykelväg mellan Brunflo och Ås. Dock med begränsad hastighet till exempel genom hamnen och Badhusparken.

Valet påverkar ju också i hög grad trafiken längs Strandgatan och inte minst i korsningen med Hamngatan och järnvägsövergången. 

Bengt Byström i kvarteret Räntmästaren

 

SVAR DIREKT FRÅN KOMMUNEN:

Bengt Byström ställer i sin insändare en fråga om det kommer att vara möjligt att köra bil från Badhusparken genom Storsjö strand.

Ja, det kommer att vara möjligt att köra bil längs det aktuella sträckan. Hastigheten kommer däremot att vara låg och vägens utformning kommer inte att bjuda in till genomfartstrafik. Självklart kommer det att finnas goda möjligt att gå och cykla genom hela området. 

Maria Boberg, t f förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen

Bengt Gryckdal, mark- och exploateringschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel