Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur blir det med vallöftet om mindre barngrupper?

Under valrörelsen 2014 var frågan om mindre barngrupper uppe på agendan både nationellt och lokalt. I Östersund fanns det ett påtagligt tryck för mindre barngrupper inom förskolan. Detta manifesterades bland annat genom initiativet Förskoleupproret som uppvaktade politiker och genomförde aktiviteter för mindre barngrupper.

Givetvis iakttog politikerna vad som försiggick inom Förskoleupproret och gjorde analysen att här fanns potentiella röster att vinna. På sedvanligt manér inför stundande val blev det budgivning mellan politikerna avseende vem som kunde lova mest och göra störst insats för att minska barngrupperna inom förskolan. Alla partier lovade mindre grupper än dagens med 18 barn per avdelning.

Under valrörelsen lovade Socialdemokraterna genom kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson i LT 9 september 2014 att barngrupperna inom förskolan skulle minska från 18 till 17 barn per avdelning.

Vidare formulerade AnnSofie: "med en socialdemokratiskt ledd regering i Sverige efter höstens val kan vi minska barngrupperna mer och lovar att i småbarnsgrupperna ska det vara högst 15 barn". Även ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Östersund, Niklas Daoson (S), lovade verka för mindre barngrupper i förskolan.

Så hur går det för Socialdemokraterna att infria löftet om mindre barngrupper i förskolan? Kan AnnSofie Andersson och Niklas Daoson hålla vad de lovade i valrörelsen? Tiden för att uppfylla vallöftet från 2014 går snart ut!

Richard Söderlund, Odensala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel