Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur gör man för att få sina barn att inse att de måste hjälpa och stötta sina gamla föräldrar?

Först har man en dålig pension, förvärvsarbetat hela sitt liv. Har lämnat och hämtat sina barn på förskolan, lagat mat, städat, diskat och tvättat, sett till att våra barn har duschat, borstat tänderna, haft rena kläder som passar, hjälpt dem med läxor, skjutsat dem på aktiviteter, tagit hand om dem när de blivit sjuka, gått på föräldramöten, nattat dem, läst sagor, tröstat dem när de varit ledsna. Fostrat dem till att bli individer.

Utan mig skulle de inte ha varit där de är. Även om de har sina egna liv och familjer, så tycker jag att de även ska kunna hjälpa sina gamla föräldrar, när man inte klarar av vissa saker. Ta till exempel det här med tekniken som att köpa en ny telefon eller tv är en hel djungel. Att skaffa ett bank-id är inte heller lätt för oss äldre, det måste man ha i dagens samhälle för att man ska kunna kontakta myndigheter och organisationer. Sådan här saker kan ju ungdomarna idag, men de skiter i att hjälpa till.

Det är viktigt att man som äldre får känna sig trygg i sådan här saker annars mår man dåligt och fungerar inte. Man har faktiskt rätt till ett drägligt liv som äldre, det är vi som byggt upp detta samhälle. 

De bryr sig inte överhuvudtaget. Tar sig inte ens tid till att äta middagar, fika, födelsedagar.

Att man får umgås med barnbarnen är ju något som förgyller tillvaron för oss äldre som gör att vi mår bra och lever längre. En läkare sa till mig att man förkortar livet när man inte får ha kontakt med sina nära och kära, det är viktigt för välbefinnandet. Barnbarnen förgyller ju tillvaron för äldre.

Kommunen eller biblioteket borde ha någon kunnig it-support, som kunde hjälpa äldre gratis med sådana saker som bank-id-installation, internet med mera. Det är ju många som inte har råd att betala för sådan här saker och då struntar de i det för det kostar mycket. Då hamnar man i utanförskap och det blir väldigt besvärligt.

En ledsen o sårad mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel