Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur idiotiskt var det inte att privatisera apoteken?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det är de på äldreboendena som betala priset för obefintliga beredskapslager, nu när covid-19 härjar i landet.

Hur idiotiskt var det inte att privatisera apoteken och lägga ut läkemedel och sjukvårdsutrustning på entreprenad? Det är till den offentligt drivna vården våra skattepengar borde ha gått.

Vi får inte glömma vad som hände förra sommaren, då en massa operationer fick ställas in på Karolinska sjukhuset på grund av materialbrist, bland annat en så futtig sak som skyddshandskar. Det var sex månader före coronakrisen, men ledde inte till ett uppvaknande från den KD-ledda sjukvårdsregionen.

Men den gamle KD-ledaren Göran Hägglund, som drev igenom privatiseringen efter ett visst motstånd av övriga Allianspartier, medgav ärligt i en tv-intervju nyligen att det inte blev vad som han hade tänkt sig, med lagerhållning, när vinsterna skulle maximeras av apoteken!

Läkemedel och utrustning är alltid på väg med långtradare till apotek och sjukhus, det är den nya beredskapen med en lagerhållning som är obefintlig och oöverskådlig, men kostnadseffektiv. Vinsterna är prio ett!

Är det inte dags att staten tar ansvar för beredskapslagren?

Be-Fo!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel