Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan Försäkringskassan tro att det går att få jobb i dessa tider?

Försäkringskassan har gjort det igen. Vadå ? Sparkat på den som redan ligger.

I deras ögon är ingen sjuk och i behov av sjukskrivning. Tydligen har de de mest kvalificerade experterna inom vården; läkare med röntgensyn som inte ens behöver träffa sina patienter.

De inkompetensförklarar de läkare som undersökt och bedömt en patients arbetsförmåga.

Försäkringskassan borde agera arbetsförmedling, då kan vi ju spara in en instans. Enligt Försäkringskassan finns det hur mycket jobb som helst.

På vilken planet verkar Försäkringskassan? Inte kan det vara i den verklighet vi lever i i dag. De har tydligen missat att vi nu står inför den största arbetslösheten i mannaminne. Kortidspermitteringarna duggar tätt, varslen likaså. Har inte Försäkringskassan uppmärksammat att vi har en pågående pandemi? 

När Försäkringskassan gör fel och de själva säger att de till exempel har räknat fel på ett bostadsbidrag, då är det den som ansökt och blivit beviljad bostadsbidraget som ska straffas.

Slutsatsen blir att då Försäkringskassan inte kan räkna rätt utifrån de faktiska uppgifterna som den sökande lämnat, då måste tydligen den sökande alltid kontrollera Försäkringskassans uträkning. Ska man inte kunna lita på att dom ska kunna räkna rätt, när de nu är experter på så mycket annat?

Upprinnelsen till detta inlägg är att en närstående blivit uppsagd på grund av arbetsbrist. Personen har bland annat ett trasigt knä som gör det svårt att gå, och som läkaren sjukskrivit vederbörande för i väntan på operation.

Försäkringskassan har avslagit läkarens sjukskrivning med motiveringen att det finns så mycket jobb att söka där man kan sitta och jobba.

Vem anställer en person som inom kort ska opereras, och vem anställer i dessa tider?

Försäkringskassan borde kompetensutveckla sig för att ta fast de verkliga fuskarna, och inte totalt knäcka dem som redan är knäckta. Att efter flera veckor få veta att din sjukskrivning inte godkänns är ett hårt slag. Vad ska då den personen leva av?

Rättvisans Riddare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel