Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan svårt magsjuk person placeras i sal tillsammans med annan patient?

En äldre släkting har i två veckor varit inlagd på Östersunds sjukhus där han utsattes för något som jag ser som totalt oacceptabelt. Det måste lyftas fram i ljuset så att ingen annan drabbas på ett liknande sätt.

Efter ungefär en vecka kom det in en annan äldre man med svår magsjuka som placerades tillsammans med min far. Jag har aldrig tidigare hört talas om att en person med magsjuka placerats tillsammans med en annan patient.

Under de närmaste dygnen försämrades den andre mannens hälsa. Efter tre dygn flyttades denne från min släktings rum med misstänkt covid-19. Det förde givetvis med sig att min släkting också fick testas för att se om han var smittad, något som givetvis påverkade honom med oro och ett onödigt lidande som följd.

Jag skulle vilja veta hur ansvariga på sjukhuset ser på det här. Om någon skulle hävda att det här inte stämmer så har de inte mycket för det. Dels är min släkting en man med ett skarpt intellekt samt utrustad med ett närmast extremt bra minne, dels har det som jag nu återgett i stort bekräftats i ett samtal som jag hade med en av hans behandlande läkare.

Läkaren var också helt enig med mig i sakfrågan; patienter med magsjuka ska inte läggas in i ett sjukhusrum med andra personer i.

Östen Hannmyhr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel