Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kunde husen få byggas?

Det är med sorg jag läser om Östersunds kyrkoråds överklagande när det gäller detaljplanen för Storsjö Strand etapp 2 som inte fick gehör.

Debatt: S: Vi måste ta tillbaka redskapen för hur vår stad ska se ut (20 maj)

Jag är inte boende i Östersunds kommun, men väl i landskapet Jämtland. Kunde inte tro att dessa byggplaner skulle få godkännande. Det är nog med de byggnader från etapp 1 som redan är uppförda.

Jag och många med mig undrar hur de alls fick tillåtelse att uppföras. De är egentligen en styggelse, kanske inte i första hand för hur de ser ut, även om de är väldigt höga, stora och dominerande, utan för att de förstör omgivningen runt Storsjön.

Loppet är förstås kört nu, när Mark- och miljödomstolen har sagt sitt. Det känns som att jag i alla fall måste uttrycka min åsikt. Som enskild länsbo kan jag inte göra mycket åt saken mera än att beklaga hur politikerna sköter stadens utseende. Staden är faktiskt också vår!

En annan sak som jag också reagerat starkt på, är att man tillåtit nedläggning av en idrottsplats till förmån för bostadsbyggande. Detta är verkligen inte för barnens bästa, inte heller för de vuxna som vill idka idrott.

BL, ledsen länsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel