Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur länge ska de äldre betala med sina liv?

Sveriges mål i den här covid-19-pandemin är att skydda våra äldre. Med över 5 700 avlidna har inte Sverige lyckats med det målet. Det har till och med Sveriges statsminister erkänt.

Då undrar jag hur länge ska äldre på äldreboenden, människor över 70 och i riskgrupp, betala med sina liv för att vi övriga ska få fortsätta leva våra liv nästan som vanligt?

När Folkhälsomyndigheten skissar på scenarier för en andra våg, så räknar man med flera tusen döda. Är inte ett liv mer värt än att Sverige kan offra dessa för att fortsätta sin strategi? Det är skrämmande!

Skärpning Sverige! Sveriges strategi är att bromsa smittspridningen. Men det håller inte. Nu har ni börjat testa dem som har symptom. Få då alla att testa sig! Isolera de sjuka. Smittspåra kontakter och sätt dem i karantän! Då först kan smittkedjor brytas och ni kan få bättre kontroll över smittspridningen.

Var mer tydliga när ni kommunicerar till befolkningen så man vet vad som gäller!

Jag har en förhoppning om att jag kan få träffa min mor som bor på ett äldreboende inomhus och ge henne en kram innan det är för sent. Det är ett sista fint minne jag vill ha. Visa att liv är mer värt än en siffra på ett papper!

Dotter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel