Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur motiverar Krokoms politiker beslutet att dra in skolskjutsar?

Många i Krokoms kommun i allmänhet, och i Dvärsätt med omnejd i synnerhet (inklusive undertecknad), kände säkert igen sig när de läste ÖP:s artikel 13 december om skoltaxi i Krokom kommun.

Nya turer för skoltaxi tvingar dottern gå livsfarlig väg till skolan i Dvärsätt (13 december)

Nu tvingas barnen att gå livsfarliga vägar. Men vad beror försämringen på? Och måste det hända en olycka för att beslutsfattarna ska vakna?

Krokoms kommun utsågs nyligen av Lärarförbundet till Årets bästa skolkommun i länet. Vackert så, men skolskjuts kan inte ha varit ett av kriterierna bakom utnämningen.Enligt skollagen är det kommunens ansvar att ordna skolskjuts. Hur man väljer att tolka reglementet varierar dock stort mellan landets kommuner. Vill Krokom vara en levande glesbygdskommun så måste de också vara beredda på att det kostar att ha samhällsservice tillgänglig för människor trots långa avstånd, särskilt vad gäller så väsentliga saker som barns möjlighet att ta sig till skolan.

Många är säkert nyfikna på att få veta hur beslutsfattarna motiverar beslutet om att dra in skolskjutsar för barnen i Krokoms kommun – samtidigt som de styrande politikerna hävdar att man satsar på att öka servicen för alla i glesbygd.

Richard Kingstad, Sandnäset Dvärsätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel