Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I Östersund går sedvanerätten före högerregeln

Annons

Alltför många trafikanter framhåller sedvanerätten framför trafiklagarna, exempelvis högerregeln. Så är det på Körfältsvägen, Odenskogsvägen, Brunflovägen och inte att förglömma Bangårdsgatan och Ringvägen.

Går det i den lokala ordningsstadgan att bestämma att alla våra gator i nord-sydlig riktning är att betrakta som huvudled? Eller enkelrikta alla parallella gator åt olika håll, som på Manhattan? Då är ju problemet halverat – kanske.

Datumparkering för snöröjning är ett måste. Låt snösvängens anställda vara tillfälliga parkeringsvakter. Med dagens moderna kameror kan de fotografera felparkerade bilar och direkt ange tid, plats och registreringsnummer. Data kan skickas helt automatiskt till stans gatukontor för vidare åtgärd.

Gatukontoret kan slå en riktig rejält slag för vinterstaden. Låt bli att sanda. Jag har i år inte sett en enda sparkåkare. Vad kostar allt grus? Först ska det spridas sedan sopas ihop.

Subventionera fotgängarna vid inköp av dubbskor och halkskydd. Pensionärer skulle kunna få bidrag för 75 procent, 50–65-åringar 60 procent och sedan en fallande skala. Regionen kan säkert också gå med på någon deal.

Expresscykelvägarna kommer även att kunna användas av skrinnare.

Ytterligare en ide för att göra datumparkeringen up to date: I denna datoriserade värld skulle ni kunna annonsera på digitala skyltar vid stans infarter, skriva en blänkare på hemsidan och i tidningen.

Sanda mera sällan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel