Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: I Sverige skyddas brottslingarna

Jag läste om en kvinna som blev instängd och misshandlad. Mannen fick ett lindrigt straff. Och det stod att han kan inte utvisas.

Det är väl ingen som på allvar tror att han kommer att låta sin familj vara i fred när han åter blir fri? Här har Sverige två val: att skydda kvinnan eller att skydda mannen. Sverige skyddar mannen eftersom han inte blir utvisad. Och kvinnan kommer troligen att få leva i ständig skräck. Ändå tar man alltså mer hänsyn till mannens väl och ve.

Det är inte första gången som Sverige skyddar en brottsling. Tvärtom händer det hela tiden. De som beslutar är mer humana mot kriminella än mot utslitna, handikappade och sjuka arbetare. Mot de sistnämnda visas ingen hänsyn.

Sverige är ett paradis för alla former av brottslighet. Att den misshandlade kvinnan och barnen ska skyddas och att mannen ska utvisas är ju självklart för oss vanliga gräsrötter.

Mer rättvisa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel