Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: IF Metall: Rösta för din trygghet på jobbet

Många generationers facklig och politisk kamp har gett oss sådant som vi i dag lätt tar för givet. Arbetsmiljölagar, anställningsskydd, ekonomisk trygghet när vi blir av med jobbet och mycket annat. Mycket måste dock fortfarande bli bättre. IF Metall ställer därför tuffa krav i valet.

Vi vill ha ökad trygghet i och mellan jobben, vi ska ha rätt att vara sjuka tills vi blir friska och vi kräver att ingen ska behöva dö av jobbet.

Det här är krav som Socialdemokraterna lyssnar på. Det märks i den handlingsplan för trygga jobb som de går till val på. De vill att fler ska få tillgång till företagshälsovård.

Regionala skyddsombud ska få tillträdesrätt till fler arbetsplatser. Arbetsgivare som inte tar itu med stress hos de anställda ska straffas.

Socialdemokraterna vill också avskaffa anställningsformen allmän visstid, den mest otrygga anställningsformen av alla.

Tyvärr har högerpartierna en helt annan inställning till trygghet i arbetslivet. Från alliansen och Sverigedemokraterna kommer förslag om att försämra turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd, lägga ned myndigheten för arbetsmiljökunskap, skära ner på Arbetsmiljöverket, försämra a-kassan och lagstifta om låga löner.

Det är tydligare än någonsin att högern går arbetsgivarnas ärenden i riksdagen.

Den 9 september kan du välja väg. Rösta på någon som lyssnar på våra krav. Rösta för din trygghet.

Leif Wiklund, IF Metall Mellersta Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel