Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag har aldrig träffat en läkare som tagit min sköldkörtelsjukdom på allvar

Arrogant av regionen att vidhålla hur goda deras kunskaper är gällande sköldkörtelsjukdom trots att många kvinnor vittnar om motsatsen.

Sköldkörtelsjuka i länet kritiska mot vården: ”Jag har hört mer än en gång att det sitter i mitt huvud” (27 juli)

Kanske vore det i stället läge för ansvariga att ta till sig av kritiken och granska sig själva? Jag är också en av alla de kvinnor som lever med sköldkörtelsjukdom och har under alla mina år som sjuk aldrig träffat en läkare som tagit mig på allvar.

Den verbala, nedvärderande klappen på huvudet som kvinnorna i artikeln beskriver känner jag igen allt för väl.

Så snälla ansvariga inom regionen, sluta hålla fast vid er snedvridna självgoda, självbild och ta en titt på er själva. För oavsett hur goda kunskaper ni anser er ha: Om era patienter inte delar er uppfattning, så bör kanske era läkare börja tänka på hur de bemöter sina patienter och förstå att vi alla är individer som behöver individanpassad hjälp.

Jämtlands kvinnor drabbas hårt av sköldkörtelsjukdom: ”Denna folksjukdom måste prioriteras högre” (20 juli)

Det vore så otroligt skönt att någon gång träffa en läkare som åtminstone lyssnade och försökte förstå innan de drog en slutsats. Jag förespråkar mer samarbete med patienterna inom vården, för även om ni är läkare så är det vi som lever i våra kroppar 24 timmar om dygnet.

Alla är olika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel