Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag litar på odlad fisk

Annons

Tänkte lägga mig i debatten om fiskeodlingen i Ströms Vattudal.

Debatt: Nej till fortsatt och utökat tillstånd för fiskodling i Ströms Vattudal (4 februari)

Jag kan till att börja med säga att det jag skriver baseras helt på mina egna antaganden, ungefär som alla andra som diskuterar fiskodlingar. En ganska ensidig debatt där det strösslas friskt med ”fakta” hit och dit och alla vet allt, med största säkerhet, utan källhänvisning.

Jag kan helt ärligt säga att jag inte vet någonting. Men jag vet att vi bor i Sverige, ett land med lagar och regler och kontroller som ska följas för att man överhuvudtaget ska få bedriva den typen av verksamhet.

Jag vet att det tas prover och analyseras och jag vet också att om något inte är bra så krävs företagen på åtgärder. Sköter man sig inte så är det ajöss med alla tillstånd. Att konstant tala illa om fiskeodlingar är ju detsamma som att tala illa om våra kontrollerande myndigheter.

Jag litar på odlad fisk. Litar mer på en kontrollerad fiskodling än att äta fisk ur de sönderfiskade haven, som enligt vissa av mina oredovisade källor kommer att ha slut på fisk om 30 år.

Fiskare som inte märkt någon skillnad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel