Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag minns när det var tyst på biblioteken

Jag minns väl när ljudnivån i bibliotek världen över alltid var så pass låg att en bok tappad i golvet på andra sidan lokalen kunde uppmärksammas av mig som satt i andra änden.

Både jag och flera av mina medmänniskor har märkt att det sitter grupper av ungdomar med sina telefoner på högsta volym som pumpar det de kallar för musik. Utmattade trebarnsföräldrar tycker att biblioteket är ett utmärkt provisorium som lekplats, där barnen springer och skriker när man försöker läsa eller studera.

Ser massor av biblioteksbesökare lämna så fort dessa grupper passerar innerdörrarna. Att klaga för personalen har ingen inverkan mer än att de tystnar någon minut.

Vad hände med ”I biblioteket visar vi respekt för andra genom att hålla låg ton och att inte störa”? Är det brist på lekplatser och ungdomslokaler?

vian

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel