Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag nästan grät när jag såg korna i ”Uppdrag granskning”

Annons

Hur är det möjligt att en som har misskött sina mjölkkor så fruktansvärt som mjölkbonden i Hälsingland ska få en chans till att göra förbättringar? Han hade sin chans när han köpte kor och startade sin gård.

Djuren skulle såklart genast ha tagits om hand och mannen fått livstids djurförbud. Det var fruktansvärt att se korna ligga i urin och avföring, magra och eländiga. Den som behandlar djur på detta vis ska inte ens ha hand om en kackerlacka.

Hur kunde kvinnan från länsstyrelsen sitta och säga att han måste ha tid på sig att förbättra? Hur kan Arla fortsätta att hämta mjölk därifrån? Har de inte några skyldigheter att hålla koll på gårdarna de hämtar mjölk från?

Jag nästan grät när jag såg ”Uppdrag granskning” 29 januari. Det måste till hårda regler när det gäller djurhållning. Inga djur ska ha det så där. Alla djur har rätt att ha ett bra liv med tillräckligt foder och en bra miljö att vistas i.

Djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel