Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jägarvallen skulle kunna vara en enorm tillgång

Östersund har haft tre små, idylliska idrottsplatser; Fyrvalla Jägarvallen och Odenvallen, som flitigt använts av militären, samtliga skolor och den stora allmänheten.

På Fyrvalla har man till och med arrangerat SM 1949, NM 1951, EM 1952, VM för damer 1954 och VM för herrar 1957. Sistnämnda arrangemang lockade 19 000 åskådare och blev därför stadens största idrottsevenemang genom tiderna.

Trots detta protesterade inte östersundarna när det blev tal om att lägga ned Fyrvalla, eftersom man som ersättning skulle få dit Arméns tekniska skola och Försvarets förvaltningsskola, något som innebar mängder av arbetstillfällen och som i mycket hög grad skulle kunna bidra till stadens och länets utveckling.

Men när man nu avser att skatta Jägarvallen och Odenvallen åt förgängelsen med motiveringen att man på just dessa platser, och ingen annanstans, behöver bygga en förskola respektive bostäder, förstår vi ingenting, och anser det därför vara berättigat att reagera med ett ramaskri.

Boende protesterar mot förskolebygge: "Den här oasen måste vara kvar" (16 oktober 2016)

Jägarvallen skulle kunna vara en enorm tillgång för det starkt expanderande bostadsområdet. Och varför lägga ned Odenvallen, en väl fungerande idrottsplats som kostat mycket pengar och älskas av alla?

Politikerna får ursäkta oss som ingenting begriper! Men kanske finns det någon av dem, till exempel AnnSofie Andersson (S), som kan förklara saken för oss andra, som tydligen anses totalt okunniga när det gäller ämnet samhällsplanering.

Inger Hultgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel