Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jämtkrafts ledning måste lösa traumat kring Långforsen

Annons

Angående den förödande konflikten kring Långforsens uttjänta kraftstation: Det är med stor sorg och förvåning jag läser att några äldre företrädare påstår att det finns en majoritet för en damm i Långforsen.

DEBATT: Att renovera Långforsens kraftverk är en hållbar och bra lösning (15 april)

Jag, som tillhör den yngre generationen och själv har familj, uppfattar tvärtom att det finns en stor majoritet i bygderna längs Långan och den övriga kommunen att återställa forsen och utveckla kommunen utifrån det. I synnerhet bland dem som är yngre än 60 år.

Så jag vädjar till Jämtkrafts styrelse och ägare: Lös det här traumat nu, annars kommer det att pågå i decennier framåt.

Nu ställs by mot by och granne mot granne, och ni har ett ansvar att ställa saker och ting till rätta. Den gamla Jämtkraftsledningens hantering av Långforsen orsakade sår och sprickor som drabbat bygderna skoningslöst.

Låt forsen fortsätta rinna som den gör i dag, och sedan kan vi hjälpas åt att bevara byggnader och annat som har affektionsvärde. För el, ja det producerar redan Krokom så att det räcker för hela Jämtland och blir över.

Med hopp om frid i bygden.

Småbarnsförälder längs Långan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons