Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jämtland och Åre – vi ses 2021

Jämtland är en del av mitt småländska hjärta! Min farmor arbetade på Jamtli, min farfar var från Ånge. Min pappa spelade bandy för Castor och de bodde på Seminarievägen i Östersund. Jag är för övrigt döpt där.  Min far gick upp till Åreskutan för två åk om dagen.

Varje år åker vi till Åre, min själ behöver Jämtland, mina lungor luften och mitt sinne skidåkningen. Vi hämtar barnbarnen i Stockholm, bor hela påsken i Undersåker. Vi älskar det, barnen en älskar det och våra barn längtar efter denna högtid.

Inget slår detta, inte ens mitt uppdrag att kommentera Nobelfesten i Svt, skriva böcker, föreläsa. New York, Paris, Barcelona, Rom, Sidney, San Jose i Costa Rica eller en vecka i Singapore. Inget slår denna helg i Jämtland!

När jag läser denna vädjan från nio läkare, från verksamhetschefen i Åres Hälsocentral så måste vi lyssna. Att inte göra det vore att motverka det mitt hjärta klappar för.

Ni finns kvar nästa år, att inte lyssna på er är ingen vett och etikett. Så med sorg i hjärtat, men för er och för alla andra - vi stannar hemma! Jämtland och Härjedalen, Undersåker och Åre. Vi ses 2021!

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel