Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jämtlands Gymnasieförbund: Håll avstånd och undvik fester!

Nu är läget allvarligt. Länet har höga siffror i antalet smittade per 100 000 invånare.

I stort sett alla som smittats av covid-19 på våra skolor har blivit smittade i miljöer utanför skolan. Det har påverkat skolans verksamhet på ett negativt sätt. Många elever har skickats hem varje vecka för att minska risken för smittspridning.

Vi vet att den bästa möjliga utbildningen för de allra flesta elever ges genom närundervisning på skolan. Närundervisning är bättre än fjärrundervisning för elevernas lärande, personliga utveckling och hälsa.

All utbildning ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. För oss är det givet att samråda med länets experter, smittskyddsläkarna, när vi fattar beslut om hur vi ska minska risken för smittspridning på våra skolor, samtidigt som vi ska ge våra elever bästa möjliga utbildning.

Vi vill hålla våra skolor öppna. Därför måste vi tillsammans – elever, vårdnadshavare och skola - kavla upp ärmarna och följa de rekommendationer som finns. Vi vädjar till er alla om att hålla avstånd och framför allt – undvik fester!

Pär Löfstrand, ordförande Jämtlands Gymnasieförbund

Mikael Cederberg, förbundsdirektör Jämtlands Gymnasieförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel