Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jämtlands Väl: Börja bygga nu i Krokom!

För oss i Jämtlands Väl Krokom är bostäder en av de viktigare frågorna. Det råder för närvarande en närmast skriande bostadsbrist. Krokoms kommunledning verkar inte ta tag i den, för många kommuninvånare, så betydelsefulla möjligheten till trygghet och utveckling.

Visserligen planeras ett nytt demensboende mitt emot Hissmovallen och en LSS-gruppbostad i centrala Krokom. Det är positivt, men det räcker inte på långa vägar. Oss veterligen har det inte byggts några hyresrätter i kommunen på många år.

Många äldre som bor i villor och radhus skulle gärna avyttra sina hus och flytta in i en lägenhet om möjligheten fanns. Då skulle många yngre, inte minst barnfamiljer, kunna köpa dessa hus och vi skulle få en sund omsättning på bostadsmarknaden.

Ungdomar som vill flytta hemifrån har i dagsläget svårt att hitta ett lämpligt boende. Alternativet för både äldre och unga, om vi inte kan få igång en rejäl nybyggnation, är att flytta från kommunen för att försöka få tag på ett bra och tryggt boende någon annanstans. Det känns som ett trist scenario, ett misslyckande för en kommun som i många anseenden har goda utvecklingsmöjligheter.

Trygghet för de flesta människor innefattar att kunna välja ett tryggt och varierat boende under hela livet. Jämtlands Väl Krokom tycker inte att det räcker med en ensidig villabebyggelse i Ås, utan som vi tidigare framfört krävs byggande också i Krokom, Änge, Aspås med flera orter.

Undersök möjligheterna i hela kommunen och kom till nystart i denna angelägna fråga. Starta byggandet nu!

Jämtlands Väl Krokom: Evert Jonsson, Krokom, Eva-Lena Blom, Aspås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel