Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jämtlands Väl: Krokoms politiker utnyttjar systemet för att slippa ta eget ansvar

Krokoms styrande politiker har vid flera tillfällen under de sista åren fattat beslut i bland annat barn- och utbildningsnämnden där nämnden blivit tillrättavisad utav Förvaltningsrätten i ett senare skede.

I stället för att nämnden tar genomtänkta beslut, så väljer nämnden att ta undermåliga beslut som med all rätt anmäls till Förvaltningsrätten. Här tycker Jämtlands Väl Krokom att kommunens politiker missbrukar Förvaltningsrättens uppdrag.

Skolskjutsfrågan är ett tydligt exempel där nämnden redan på förhand visste att beslutet kring en maxgräns för skolskjuts, inte bara skulle drabba enskilda barn och familjer, utan också tangerade att bryta mot lagen.

I dag sätter de styrande politikerna medborgarna i en ohållbar situation genom att agera på detta sätt. Vi tycker att politikerna gör detta av slentrian och utnyttjar systemet för att slippa ta eget ansvar.

Krokoms kommun har varit i blåsväder i många sammanhang nu och här krävs en ny politik. Bättre underlag, tydligare mål och en framtidsanda skulle göra kommunen tryggare och mer inbjudande för medborgarna.

Vi i Jämtlands Väl Krokom ställer upp i kommunvalet 2018 och vi vill se en mer nära och tydligare politik som gör kommunen till ett serviceorgan i stället för en motpart. Nu krävs förändring för medborgarna så att känslan av service och framtidsanda kommer tillbaka och medborgarna sätts i fokus.

För en ny politik!

Niclas Höglund, Aspås, Johnny Hellberg, Krokom, Jämtlands Väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel