Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jämtlands Väl: Varför väntade kommunen med att informera de anhöriga?

Jämtlands Väl Krokom tycker att de nu rikskända missförhållandena på ett par gruppbostäder i Krokom skapar mer frågor än svar.

Händelserna ska ha blivit offentliga för kommunen någon gång i maj efter att timvikarier slagit larm. Tjänstemännens ledning blir intervjuade i media och meddelar att de tänker blicka framåt. 

Det är anmärkningsvärt att de flesta Krokomspolitiker är tysta i flera månader (om man haft kännedom). När nyheten nu briserar så är det fortsatt ganska tyst från politiskt håll. Vänsterpartiet går åtminstone ut offentligt och kritiserar kommunens beslut om att inte utreda vidare.

SVT: Starka reaktioner från politiker efter rapporter om missförhållande på boenden (1 december)

Jämtlands Väl Krokom undrar om inte tillbudsrapporteringen fungerat i nämnden? Har ledningen inte lämnat information vidare till socialnämnden? Socialnämnden har sedan maj haft fem möten där händelserna antingen kunnat diskuteras, informerats om eller åtminstone förekommit i någon sorts dokumentation som politikerna har tillgång till under mötena.

Besluten om att inte utreda vidare eller anmäla händelserna, har dessa diskuterats med socialnämndens ordförande? 

Vem är egentligen ansvarig för att Lex Sarah-anmäla händelserna?

Varför väntade kommunen med att informera anhöriga i fem-sex månader?

Facket påstår att det varit problem med ledning och struktur under lång tid inom denna verksamhet, hur har nämndens politiker följt upp att det arbetas med problemen?

 ”Ledningen har inte fungerat på länge” – facket om fusket på gruppbostäder i Krokom (30 november)

Jämtlands Väl Krokom anser att kommunen bör utreda händelserna ordentligt och de som är ansvariga måste ta sitt ansvar för att skapa trygghet för de medborgare som är mest utsatta i samhället.

Styrelsen för Jämtlands Väl Krokom

genom Eva-Lena Blom 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel