Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jämtlands Väl: Visa att ni följer måltidspolicyn

Nu har politiker och tjänstemän i Bräcke kommun chansen att visa att vi tänker följa måltidspolicyn. Nuvarande avtal upphör 1 mars 2019, så upphandlingen sker under detta år. Potatisen har tagits ur upphandlingen för att gynna lokala producenter och det visar att det finns vilja att följa beslutad måltidspolicy.

Vi i Jämtlands Väl Bräcke anser och kommer att driva frågan som gäller inom härproduktion, det vill säga att Bräcke kommuns lokala företagare och dess produkter väljs först.

Vi sätter Bräcke kommuns invånare först i all offentlig upphandling i enlighet med det sociala ansvarstagande som får tas i en offentlig upphandling. Det ska löna sig att bo och skatta i Bräcke kommun.

Inom vård och omsorg ska vårdtagarnas behov gå före ekonomiska ramar. Vi tänker inte spara på våra äldre och behövande. Jämtlands Väl Bräcke kommer att anställa fler inom vård och omsorg och fortsätta med vårt redan genomförda förslag med vårdhundar.

Vi tror inte på stora klasser och få skolor. Jämtlands Väl Bräcke anser att med dagens teknik behöver inte eleverna samlas i en centralskola i kommunen. Alla möjligheter finns för att ha kvar byskolor. Om eleverna känner sig sedda och delaktiga i undervisningen, så finns viljan att lära sig mer.

Vi kommer inte att höja skatten, däremot kommer vi att höja skatteunderlaget. Vi vill ha en kommun där alla som kan har ett arbete.

Vi i Jämtlands Väl Bräcke anser att kommunen måste ”rätta matsäcken efter munnen” och då kan vi inte fortsätta att spara på vård, skola och omsorg. Vi vill i stället satsa på Bräcke kommun och dess invånare.

Jämtlands Väl Bräcke, Christer Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel