Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ju lägre kostnader, desto högre vinst

Det går inte bra för Alliansen, med Liberalerna och Moderaterna i spetsen, just nu. Inte nog med att de blev granskade i det offentliga rummet, vilket påvisade både underligheter med beslutsunderlag och ett mörkande av IES etablering, men det som måste svida är att deras ”satsningar” som de skrutit om så länge har monterats ned bit för bit genom flitig journalistik av Östersunds-Posten.

Här hittar du alla artiklarna i ÖP:s granskning

I Östersund slåss IES med näbbar och klor för att få så fördelaktiga avtal som möjligt, andra föreningar i Östersund får betala full avgift i hyra för gymnastiksalar medan den vinstdrivande skolkoncernen vill betala per timma. De vill även att kommunen ska renovera lokalerna åt dem och sänka hyran. Ju lägre kostnader här, desto mer vinst.

Östersunds-Posten presenterade grafik som visade hur mycket pengar Östersund betalar till IES. Enligt en tidigare artikel i Sydsvenskan så visade det sig att en del av de skattepengar som IES tjänar går till amerikansk högerfalang som är kända abortmotståndare och är aktiv vapenlobby.

Jenny Maria Nilsson: Så hamnade svenska skolpengar i amerikanska högerhökars fickor (21 september 2019)

Det är alltså vad skolpengen från Östersunds elever går till.

Så nu vet ni vad vinsten går till.

Följ pengarna ut ur Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel