Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kan alla dessa kameror motiveras?

Jag upprörs över Trafikverket som får möjlighet att sätta upp hastighetskameror i en aldrig sinande ström i Jämtland. Till och med den person från Trafikverket som intervjuades i P4 Jämtland för en tid sedan tyckte att det började bli lite trångt med kameror.

Är vi bilister verkligen så dåliga förare att alla dessa kameror kan motiveras? Det tycker inte jag! Bilarna av i dag är utrustade med all möjlig teknik och skyddsutrustning som inte fanns för 50 år sedan. Bilarna kollas även av bilprovningar runt om i Sverige. Att då sitta och krypköra i 80 km/h på de förhållandevis fina vägar vi har i Jämtland låter sig inte göras!

Det som kan vara av värde är: Anpassa din hastighet efter rådande väg- och trafikförhållanden. Polisen kan stoppa dem som inte förmår att göra så och ge dem en varning. Varför inte införa som det som finns i andra länder, med prickar i körkortet som när det nått en viss nivå får konsekvenser av lämpliga mått?

Jag tycker det är bra att vissa av våra politiska partier reagerar nu och ryter ifrån!

BTJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel