Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kan ni inte parkera ska ni heller inte köra bil!

Annons

Jag har blivit instängd av totalt inkompetenta förare som av någon outgrundlig anledning fått för sig att man måste parkera bilen med bara ett par decimeters mellanrum till nästa bil, även om det i övrigt finns gott om plats.

Står man redan på gatan med fritt fram både bakåt och framåt, så nog kommer det en idiot och backar in bilen framför med bara några decimeters lucka.

Och bakifrån ska nästa idiot parkera med minsta möjliga marginal. Varför, kan man fråga sig?

Jag har reagerat på detta (och fler med mig) och noterat genom åren att det gäller samtliga ålderskategorier, unga som gamla.

Du kan ta en titt på vilken som helst av gatorna runt stan där det inte är p-automater och rutor. På till exempel Övre Hantverksgatan ovanför Allégatan i Östersud är det mer regel än undantag att bilarna står kloss-i-kloss.

Lämna åtminstone en tvåmeterslucka framåt och bakåt. Det är absolut minimum.

Ta och stega upp två meter så ser ni hur lite det är egentligen. 'ibland kan man inte ens komma in i den egna bilens bagageutrymme med grejor på grund av att en idiot står för nära.

Tre gånger på två års tid har jag haft parkeringsskador på min bil: framskärm samt bakskärm. Dock vill jag tillägga att i samtliga fall har det varit ärliga förare som satt lapp på rutan och allt kunnat ordna sig i efterhand. Eloge för ärligheten.

Skärpning! Kan ni inte parkera ska ni heller inte köra bil. Ni som inte kan parkera med lucka emellan är sannolikt samma idioter i trafiken som inte håller avstånd till bilen framför på riksvägarna.

Hugaligen säger jag.

Parktrött

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel