Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kan viruset finnas på kontanter?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I de sociala medierna har varningar utfärdats för att coronaviruset kan finnas på bland annat dörrhandtag och trappräcken.

Har det också varnats för handhavande av kontanter? Eller anses sedlar och mynt vara så föråldrade i en tid då människor förväntas nyttja enbart kort vid inköp, att virusvarningar är överflödiga? I samband med penningtransaktioner ska väl alla använda internetbanken för att undvika fysisk kontakt med dörrhandtag – eller?

Statsmakten bestämmer hur många människor som samtidigt får ingå i en grupp. Utan någon djupare jämförelse mellan virus och religion påminns man faktiskt lite om konventikelplakatets budskap: Skingra er! Under drygt 100 år förvägrades människor att samlas till bönemöten, med en stor emigrationsvåg som följd. Emigration från coronavirusets verkningar är inte möjlig.

Att slippa ingå i en grupp tycker jag att 70-plussare ska vara tacksamma för, eftersom vi då plötsligt utgör en riskgrupp. Det tycks ha undgått fyrtiotalisterna att vi alla har hamnat i fel grupp, det vill säga i en riskgrupp, bara genom att låta oss födas. Folk avlider av plötslig spädbarnsdöd, kikhosta, lepra, mjältbrand och hög ålder – ja till och med av hjärtstillestånd om vi har otur. Har någon tänkt på det?

Nu är det synd om människorna!

Inga-Lill Cliffoord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel