Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kör inte sönder mina skidspår med skotern!

Det är stor skandal. Jag bor i Jämtlands Änge. Skidade i dag över två stora lägdor, åkermark. Totalt förstörd av skotrar. Mina tre olika skidspår totalt sönderkörda.

Om jag, som är 76 år, ska lägga nya spår igen så är de också snart sönderkörda. Detta har jag gjort i sju vintrar. Nu under denna jul, nyår och snart trettonhelgen, är det ännu värre.

De som äger denna mark borde säga till skoteråkarna. Det skulle och ska vara totalt förbjudet. Skotern hör hemma på skoterleden – ingen annanstans! Det borde vara självklart om du har ett skoterkörkort. Vad lär ni er på utbildningen?

Det är omöjligt att ta sig över era skoterspår. Mitt vänstra knä gråter, och jag med. Ta hänsyn till mig som är miljövän. Skotern är ett gissel för naturen med miljöförorenande bränsle och allt som körs sönder.

Jag behöver inte ett skoterspår för att ta mig med skidorna Änge–Mussjön. Era skoterspår är hårda och hala och mina knän slits mycket mer än när jag spårar i 20–30 centimeter snö.

Jag skidar varje dag i mitt skidspår och håller det öppet. När ni kör sönder mina skidspår måste jag lägga nytt varje dag. Dessutom kämpa mig över era kanter.

Håll er på skoterleden! Hur svårt kan det vara att förstå en så enkel regel?

Sluta dessutom med alla ljusföroreningar i Änge. Vi har tappar och stavar i ögonen som reglerar när du går i mörker eller ljus.

Anna i Änge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel