Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kören på Stortorget har tystnat

År 1994 tog jag initiativ till att kören på Stortorget skulle ”börja sjunga”. I min roll som kommunstyrelseordförande hade jag ofta samtal med personer som var aktiva inom centrumhandeln och som började dagen med kaffe på ett konditori – där föddes idén om att kören skulle börja sjunga.

En CD-spelare placerades inne i Storsjöteatern och en ledning drogs ut till högtalare vid kören. Vi hade en fin invigning och denna körsång blev uppmärksammad av många turister.

Vid ombyggnaden av Stortorget placerades högtalarna inne i fundamentet till kören. Det uppstod även en del problem med ljudanläggningen när Storsjöteatern byggdes om.

I år under rådande pandemi har det varit svårt för många musiker, körer med flera. Jag har vid mina besök på Stortorget upptäckt att kören inte har tagit ton som tidigare.

För två år sedan följde Borlänge kommun i våra fotspår och såg till att Jussi Björlings staty sjöng två gånger per dag – klockan 12 och 16.

Jag har vid mina cykelturer under sommaren och hösten dokumenterat en del saker som borde åtgärdas för att Östersund skall ha en ännu bättre stadskärna. Jag har sänt mejl och foton till kommunen men det har inte blivit något större hör- och synbart resultat!

Per Söderberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel