Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Krokoms kommun borde polisanmäla sig själv!

Det är ett svek av Krokoms kommun att inte polisanmäla sig själv för misskötsel av brukare i gruppboende!

En vårdskandal, i flera gruppboende, en svag grupp i samhället som inte kan försvara sig själva, inte har möjlighet att presentera sitt ärende för ett målsägandebiträde. Det här är verkligen ett pro bono ärende med dignitet för en advokat som vill göra skillnad!

”Ledningen har inte fungerat på länge” – facket om fusket på gruppbostäder i Krokom (30 november)

Att vårdtagare har ignorerats av personal, att de har fått gå och lägga sig klockan 17 är fruktansvärt samt att de blivit injagade på sina rum för att de inte skulle störa personalen.

Personal har smitit hem från arbetet, och då har kommunledningen resignerat och det blir ingen påföljd för dem som misskött sig. Det ska i stället bli allmän information för alla anställda, inga repressalier utan man ska kollektivt ge de anställda likadan behandling. 

Vart är vi på väg? Tänk om det vore en vaktmästare som kört påverkad vid samma kommun, ska då alla få samma behandling, bara en informationsträff. En del kommer bara att uppfatta de som man bara ger en klapp på axeln!

Rimligt borde väl vara att man använder rättspraxis, de som misskött sig, missbrukat sin ställning ska också stå till svars för det man gjort.

Varför ska majoriteten av dem som gör sitt arbete bra varje dag sammanblandas med den lilla samling som struntar i och missköter sitt arbete? Är det rimligt att Krokoms kommun ska sopa en så stor sak under mattan?

Christin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel