Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Krokoms kommun måste be Anita Myhr om ursäkt!

I ÖP kan man läsa om hur kommunen dels polisanmäler fäboddriften vid Myhrbodarna, dels hotar stänga verksamheten.

Hon vägrar gå med på kravet – Krokoms kommun polisanmäler och hotar stänga Myhrbodarna (16 oktober)

Detta måste nog vara det värsta självmål en kommun någonsin gjort. Uppenbarligen har avsaknad av fungerande ledarskap, både på politisk och tjänstemannanivå, slutat på denna helt horribla nivå.

Krokoms kommun har den stora förmånen att helt kostnadsfritt härbärgera en nästan unik kulturskatt, som dessutom är ett attraktivt turistmål som lockar människor från hela världen till kommunen.

Flera Hollywoodstjärnor har kärnat smör med Anita på Myhrbodarnas fäbodvall: "En oas för mig" (11 augusti 2018)

Om nu våra nya ganska fyrkantiga regler och lagar inte helt stämmer in på denna månghundraåriga verksamhet, måste man inse att man får gå mycket försiktigt fram, när det gäller att i bästa samförstånd inordna denna verksamhet i regelverket.

I stället gör kommunen tvärtom och lyckas uppnå en fullständig konfliktsituation, där man målat in sig själv i ett hörn. Hade kommunens ledning styrts av Trump hade man förstått att det kunde gå så här.

Till råga på allt har man alltså dessutom polisanmält verksamheten. Ska kommunen någorlunda rädda ansiktet, måste man omedelbart dra tillbaka polisanmälan, framföra en tydlig ursäkt till Anita Myhr.

Därefter kan man ta nya tag och i samförstånd komma fram till hur fäbodlivet kan anpassas till gällande lagstiftning – eller tvärtom.

Sten Bredberg, Bakvattnet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel