Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kuratorer borde vara på skolorna oftare!

Det finns kuratorer på de flesta skolor. Tyvärr är det inte så att de alltid finns där hela tiden. När man behöver dem som mest är de ofta på någon annan skola. De är på en skola en dag eller två i veckan.

Om de bara är på min skola till exempel måndagar, och jag behöver prata med någon på en tisdag, så funkar inte det. Jag tycker att de ska vara mer på skolan, så att alla känner att de har någon att prata med i stället för att åka till bup eller socialen när man inte känner behovet längre.

Visst det kan vara rättvist att en kurator är på fem skolor i veckan och finns på fler ställen efter allas behov att prata med någon, men det vore ju bättre om de fanns tillgängliga på varje skola hela veckan.

De kan också göra andra saker på skolan, till exempel vikariera för en sjuk lärare. Eller så kan lärare som vill gå en extrautbildning, och få mer kunskaper om att vara just kurator. Då kan den läraren hoppa in på någon rast eller när hon/han inte har lektion, så att i stället för att åka hem för att man mår dåligt så kan man prata med den läraren.

Politikerna i kommunen eller rektorn på skolan kan fixa detta om de känner att de har tid och ork, jag menar – det är ju en elevs psykiska hälsa vi pratar om. Folk som mår bättre och är glada har en tendens att göra bättre ifrån sig på skolan. Så det låter ganska viktigt för mig.

Anonym, 14 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel