Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: L: Sämsta schemat för personalen i vård och omsorg

Att jobba åt Härjedalens kommun – är det att vandra på en stig av rosor, eller en stig full med risbuskar och taggtråd?

Vi som skriver detta har jobbat inom vård och omsorg i många år och vi kan inte minnas att det schemamässigt har varit så dåligt som nu. Det känns som att lediga dagar har minimerats och arbetsdagarna har blivit fler.

Kan ju vara bra att jobba mycket, blir ju billigt och bra att vara på sin arbetsplats jämt. En anställd inom vård och omsorg som jobbar 75 procent har lika många arbetsdagar som en heltidsanställd.

Det finns ofta en anledning till att man jobbar 75 procent, till exempel att man är småbarnsförälder och behöver mer tid för familjeliv.

Kanske att de som är ansvariga för schemaläggningen ska ta en prova på-månad inom vården för att se hur schemat fungerar i praktiken, till exempel att man jobbar till 22 en kväll och börjar jobba 07 igen dagen efter, varannan helg, ingen ledighet röda dagar eller klämdagar.

Tänk om och gör rätt med våra scheman, så får ni personal i vård och omsorg som trivs och får tillbaka arbetsglädjen, gör ett bra jobb och orkar ge det lilla extra för sina vårdtagare.

Liberalerna i Härjedalen: Maria Nordkvist, Eva-Britt Boij

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel