Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lägg inte kommunala pengar på fotboll

Av en händelse råkade jag se Anders Edvinssons försvarstal om att alla anställda inom Östersunds kommun blir bjudna att se en match med ÖFK gratis under 2018. Kommunen har alltid har drivit en personalvårdande verksamhet, skriver han.

DEBATT: Edvinsson (S): Kommunen har i flera år bjudit anställda på olika evenemang (16 mars)

Men ekonomin då, som är så bedrövligt dålig att ni väljer att lägga ner slalombacken i Lit? Brytpunkten lade ni också ner. Det var två mycket viktiga verksamheter som vi inte har råd med enligt er sossar. Men pengar finns i överflöd som det verkar. 

Inte behöver ÖFK sponsring nu när de är på topp. Det finns mycket angelägnare saker att lägga kommunens pengar på.

Vintern har varit hård för uteliggare. Har läst att hemlösa blivit portade från akutboendet även i sträng kyla på grund av platsbrist. Var är mänskligheten i detta? Köp genast madrasser, kuddar och täcken och se till att alla får komma inomhus när det är många minusgrader ute. Denna lilla utgift motsvarar bara fotbollsbiljetter för ett fåtal! 

För en tid sedan jagade polisen ut missbrukare från väntsalen på busstationen. Klart att det är fler som vill komma in i värmen när det är kall vinter ute. Turligt nog var det flera som protesterade mot detta tilltag, så nu ska de få vistas i väntrummet igen om de är nyktra och inte stör ordningen.

Karin Malmsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel