Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg inte ned Aspås skola

År 2011 väntade vi vårt första barn och sökandet efter ett boende för att bilda familj i startade.

Kriterierna för boendet var väldigt enkla. Ett hus som hade den rätta känslan och närheten till dagis och skola. Helt enkelt inte svårare än så. Vi såg verkligen potentialen i Aspås och dess tillväxt.

Tyvärr vill nu Krokoms styrande ta bort en av de drivkrafter som gjorde att vi hamnade i Aspås. Och som ni säkert förstår så skulle vi välja nytt boende i dag, ja då skulle inte Aspås kvala in om nu ett beslut om nedläggning genomförs.

Vi är fyra boende i vårt hem. Fyra nya invånare till den kommun som har som mål att öka antalet invånare till år 2030 till 16 000. Och inte nog med det, även svärmor har flyttat hit med flertalet år kvar att jobba och inbringa skatt till vår kommun.

Och vår historia är långt ifrån den enda som lett vägen till Aspås tack vare att vi här har en skola barnen kan gå till. En som inte är för stor eller för liten. Som har behöriga lärare i alla ämnen och med en filosofi om att rörelse och natur på ett enkelt sätt kan flätas in i undervisningen.

Min fråga till er politiker: Hur tror ni att en tillväxt ska gynnas om kommunens dragningskraft kraftigt försämras?

Så snälla, tänk om. Ta inte bort navet som driver en landsbygd. Navet som binder stora delar av byn samman. Navet som ger hopp om tillväxt. Utan navet på hjulet kollapsar det. Och vi vill fortsätta rulla framåt.

Anna Holmberg, mamma till ett skolbarn och ett kommande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel