Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lägg inte ned demensboendet på Bergsvägen i Pilgrimstad!

Angående planerna på att lägga ned demensboendet på Bergsvägen i Pilgrimstad och kostnaderna för skidtunneln i Gällö:

När det talas om samhällets plikter mot medborgare är det tre ord som i första hand nämns: vård, skola och omsorg.

I slutet av 2009 blev det akut för min hustru och mig att få hjälp från samhället. I första hand var det fråga om middagsmat. Hemtjänsten skötte leveranserna, och då blev det klart för oss att vi har en fantastisk hemtjänst. Vi fick ibland skratta tillsammans, och det är värdefullt.

Sedan har vi mött hängiven och proffsig personal på Gellinergården och på Bergsvägen 7 i Pilgrimstad.

Jag har andats atmosfären både på Gellinergården och på Bergsvägen och funnit att atmosfären på Bergsvägen är något mjukare och mer familjär. Det beror nog på att det är färre boende och färre ansikten att känna igen.

Hade man frågat mig till råds, när det gäller skidtunneln hade jag avrått. Man frågade inte, och jag avrådde inte, så på något sätt är jag och troligen några till delaktiga i läget. Satsningen på skidtunneln är en satsning på fritidsaktiviteter för friska människor. Nedläggning av Bergsvägen drabbar de mest försvarslösa.

Nyhetsartikel: Demensboendet i Pilgrimstad ska läggas ned – anhöriga: "Det är inte mänskligt" (27 november)

Det kommunfullmäktige som beslutade om satsningen hade troligen mer faktaunderlag än vad allmänheten hade. Om samma fullmäktige nu kommer fram till att innan man sett något resultat av satsningen, börja skära i omsorgen, vittnar det om ringa tilltro till projektet, och det sänder fel signaler.

Enhetschefen på Bergsvägen: "Vi jobbar för att ge goda förutsättningar för att det här ska bli bra" (27 november)

Det sades ibland att satsningen på Gällöberget kunde innebära ett lyft för bygden. Ge satsningen en chans att bli det. Vård, skola och omsorg är tärande verksamheter. Låt inte skidtunneln också bli det, utan se till att den genererar intäkter till kommunen.

Jag tycker att det vore fel att nu lägga ned Bergsvägen.

Arne Mattson, Gällö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel