Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lågvattenmärke av Silverklo (C) att föreslå ökad tillgång på alkohol

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

När vi läser att Tom Silverklo (C), ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd, vill använda coronapandemin till att förändra alkoholpolitiken blir vi allvarligt oroade.

Sjukvårdsnämndens ordförande om läget i regionen – och diskussionerna kring skidturismen: ”Inte mandat att stänga eller bestämma” (28 mars)

Att använda pandemin i ett eget politiskt syfte står inte högt i kurs. Tvärtom är detta ett riktigt allvarligt lågvattenmärke.

Även om förslaget är ditt personliga och inte ditt partis eller kommer från regionens hälso- och sjukvårdsnämnd, så framstår förslaget som din politiska uppfattning. Den är känd sedan tidigare som att du inte hyllar Systembolagets monopol.

Du kan inte mena på allvar att den rådande pandemin ska användas till att öka tillgängligheten av alkohol genom att ge restauranger möjlighet att sälja alkohol som människor får ta med sig hem!

Tom Silverklo borde i stället oroas, som flera av oss i samhället gör, över vilka problem alkoholbruket orsakar.

Användandet av alkohol ökar våldet i samhället och leder bland annat till ökat våld i hemmet, barn som far illa och misshandel av kvinnor. Allt det genererar större tryck på sjukvården, som i dagsläget har nog med att möta både de som är oroliga eller har blivit smittade av coronaviruset.

Tom Silverklo, låt inte din okunnighet om alkoholens skadeverkningar medverka till att öka utsattheten i samhället när du föreslår ökad tillgång av alkohol.

Vi förväntar oss mer av ordföranden för hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Jämtland Härjedalen.

IOGT-NTO Mitts alkoholpolitiska grupp i Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel