Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Länstrafiken kränker personer med funktionshinder

Jag är mamma till en ung vuxen person med en psykisk funktionsnedsättning. Hon tillhör en målgrupp som har rätt till rabatterat busskort.

Problemet är att busskorten som Länstrafiken ger ut är samma som till pensionärer, på kortet står det senior. När mitt barn visade upp detta kort för en busschaufför i Östersund säger han att hen inte får ha ett sånt busskort utan att det är ett busskort för pensionärer.

Är det rimligt att en person med en psykisk funktionsnedsättning (med alla svårigheter det innebär) inför en fullsatt buss, ska förklara för busschauffören vad hen har för problematik och varför hen har fått detta kort? Är det konstigt att mitt barn efter det inte vill åka med Stadsbussarna mer?

Kanske vore det lämpligt att det stod ”specialkort” eller något annat på busskortet? Det vore dessutom bra om busschaufförerna hade koll på vilka busskort som gäller.

Arg mamma!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel