Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt Åskilen bestå!

Angående ytterligare planerad exploatering av Ås södra infart; Rösta 2:6 samt Rösta 2:17.

Är uppväxt i Ås, sett hur friluftsområden och skogsnära möjligheter undan för undan försvinner, dels på grund av bostadsområden(Sånghusvallen) men också industrier (Åskorset/Åsbacken) och nu senast genom ”Ås Ängar”.

Har alltid upplevt Ås närhet till skog och friluftsliv som mycket positiv, och just ”Åskilen” som en ynnest att få kunna promenera, springa eller cykla i, just på grund av dess närhet till redan befintliga bostadsområden.

Närheten till Ås centrum gör detta område nåbart för gammal som ung. I området finns blandskog och dessutom en hel del stigar som gör sig mycket lämpliga för ovannämnda aktiviteter. Försvinner ”Kilen” (Rösta 2:6 samt 2:17), berövas Ås en viktig källa till återhämtning, både för fysiskt som psykiskt välbefinnande.

I samhället av idag, med utmaningar som fysisk inaktivitet och psykisk ohälsa, har det visat sig att naturvistelse har flera positiva effekter på hälsan, främst med tanke på möjlighet till avkoppling, rekreation, återhämtning och fysisk aktivitet.

Låt Åskilen bestå som den är i dag!

Anders Hedlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel