Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt de unga flyktingarna få stanna

Ett antal ungdomar, mestadels afghaner, sittstrejkar i Stockholm, först på Mynttorget, sedan på Medborgarplatsen. Deras krav är att få träffa Migrationsverkets chef Mikael Ribbenvik. Ett rimligt krav i deras pressade situation.

Många av dessa ungdomar kom hit som ensamkommande minderåriga under hösten 2015, alltså för snart två år sedan. De väntar fortfarande på besked om de får stanna i vårt land eller inte.

Det är ett anständighetskrav att de slipper vänta längre. De har genomgått och genomgår en själslig tortyr. Efter två år av denna tortyr är det rimligt att de får rätt att stanna i vårt land.

Det är inte deras fel att de anlände när de gjorde och inte ett halvår tidigare. Hade de kommit ett halvår tidigare hade de fått uppehållstillstånd för länge sedan.

De här ungdomarna är förlorarna i Sveriges asyllotteri. Låt dem till sist få en vinstlott! Ett minimikrav är att de får träffa Mikael Ribbenvik.

Sigbritt Herbert

Rättvisepartiet Socialisterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel