Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt dem få stanna!

Sjätte juni – Sveriges nationaldag. Den dag vi ska vara extra glada och stolta över vårt land. Det är lätt att vara glad över vårt land sådana här fina försommardagar när allt är nyutslaget och fräscht ute i naturen.

Men det finns en annan sida av Sverige som det inte är lika lätt att vara stolt och glad över. Det är det sätt vi behandlar dem som kommer till vårt land i hopp om hjälp och stöd.

Det finns de som varit här i fem år, eller mer i vissa fall, och fortfarande lever i ovisshet. Många söker sig till ett annat europeiskt land med hopp om en medmänskligare behandling.

Det är många som efter flera år i Sverige sökt sig till ett annat land och där fått uppehållstillstånd efter några månader. Ute i Europa finns det många som undrar vad Sverige håller på med.

Det finns det också många i det här landet som undrar. Människor har bott här i flera år, lärt sig vårt språk och känner sig som svenskar. Då ska vi kasta ut dem. Det känns inte rätt och kan inte vara rätt.

Låt oss få vara stolta över vårt land!

Låt alla som bott i Sverige i över ett år stanna!

Sigbritt Herbert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel