Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt ekobyn bli verklighet

Jämtland med Östersund som knytpunkt har så mycket att ge och så många viktiga projekt i rullning.

Vi är ett par som valde att flytta till Jämtland 2014 för att få möjlighet att vara nära naturen och arbeta för ett mer hållbart liv. Vi har från första stund känt att Jämtland är ett landskap som är drivet när det gäller hållbarhet, och Östersund profilerar sig dessutom som en miljövänlig stad.

Vi anser att Jamtli Living University’s projekt om ekobyn är otroligt viktigt för regionen. Det är i framkant och kommer att ge synergieffekter för oss medborgare. Om vi som region väljer att göra det enkelt att leva hållbart här i Jämtland, kommer fler personer med liknande intressen välja att leva och bo här.

Vi vill förmedla vikten av att vi samarbetar i denna kris som vi befinner oss i, och då syftar vi inte på covid-19 utan klimatkrisen. Ingen kan inte göra allt men alla kan göra något. JLU gör något!

Projektet skapar dessutom möjligheter för att fler ska kunna göra något konkret för en hållbar framtid.

Detta är ett viktigt projekt att stötta, och vi ser fram emot en enkel fortsatt process för att göra Ekobyn verklighet.

Oliver Llobet, konstnär, Oviken

Anna Rydberg, Oviken, student ekoentreprenör för hållbar utveckling, Miun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel