Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt länet bli en fristad för kulturutövare

Låt länet bli en fristad för kulturutövare på flykt! För oss liberaler är en av de viktigaste politiska grundpelarna rätten för människor att kunna yttra sina åsikter utan att riskera repressalier. I Sverige och i Jämtland kan vi skatta oss lyckliga över rätten att politiskt och konstnärligt kunna yttra åsikter utan att bli bestraffade.

Så ser det emellertid inte ut om vi ser oss om i världen. Det finns många exempel på författare, dramatiker, konstnärer och andra kulturutövare som med risk för sina liv riktat kritik mot regimer, eller totalitära grupper och nu lever under dödshot.

Därför tar vi i Folkpartiet initiativ för att Östersund och regionen ska kunna bli en fristad för författare och andra kulturutövare på flykt genom att söka medlemskap i ICORN som är ett internationellt nätverk för städer och regioner som tillsammans fungerar som fristäder för kulturutövare i behov av skydd.

Mats El Kott, fp

regionrådskandidat

Pär Löfstrand, fp

kommunalrådskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel