Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lemon (C): Ett förbud mot privata vårdgivare kommer att slå hårt

Varje dag gör anställda inom vården och omsorgen stora insatser för att rädda liv och vårda sjuka och skadade människor. I länet råder det akut brist på vårdpersonal och det får givetvis oönskade effekter. 

Region Jämtland Härjedalen har en av Sveriges längsta vårdköer, ett gigantiskt ekonomiskt underskott och ett stort antal inhyrda läkare och sjuksköterskor. Det är resultatet av socialdemokratiskt styre.

Trots att kvaliteten i svensk sjukvård är hög, så får många människor vänta alldeles för länge på den vård som de är i akut behov av. För att korta köerna och komma tillrätta med ekonomin behöver vi fler utförare.

Samtidigt vill regeringen lagstifta ett förbud mot privata vårdgivare. Det kommer att leda till att färre vågar investera i nya hälsocentraler och vårdköerna kommer att växa ytterligare. Det är resultatet av socialdemokratiskt styre.

Många människor saknar också en fast läkarkontakt. I stället möts patienter av ny och okänd personal vid varje nytt besök på hälsocentralen. Trygga relationer och viktig kunskap om en persons hälsohistoria går förlorad. Det är resultatet av socialdemokratiskt styre.

Härmed utmanar jag det sittande storpartiet Socialdemokraterna och deras främsta företrädare Ann-Marie Johansson på en politisk duell.

Den ska äga rum före valet 9 september på en offentlig plats med åhörare. Jag vill öppet diskutera framtiden för Region Jämtland Härjedalen. Ett förbud mot privata vårdgivare kommer att slå mycket hårt mot både tillgängligheten för den sjuka patienten och ekonomin i Regionen.

Elin Lemon (C) oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel