Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lemon (C): Varför ska S bestämma över min familj?

I Sverige har vi en föräldraförsäkring i världsklass. Vi bygger trygga barn och trygga föräldrar genom möjligheten att vara hemma tillsammans i början av barnets liv.

I Socialdemokraternas nuvarande förslag i föräldraförsäkringen vill de öronmärka fem månader till den ena föräldern. Förslaget utgår ifrån att alla föräldrar har en anställning, men alla familjer har inte det.

Vi inom Centerpartiet anser att S-förslaget är ett bakåtsträvande i en modern tid eftersom att alla familjer ser olika ut och har olika förutsättningar att vara hemma med sina barn.

Många småföretagare har inte råd att stänga ner firman i fem månader, eller ens tre månader som det är dag. Oavsett om föräldern är lastbilschaufför, frisör, bonde eller butiksägare så ska inte regeringen beröva människors rätt att bestämma över sina egna liv. Vem som är hemma med barnen är familjens egna angelägenhet inte regeringens.

Låt varje familj bestämma själv vad som bäst!

Elin Lemon (C), mamma med barn födda 2015 och 2017 samt oppositionsråd i Region JH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel